Сталеві, гранітні і акрилові кухонні мийки. Що краще?

21

Листопада
2017

21 Листопада 2017

Сьогодні на ринку існує величезна різноманітність мийок для кухні, не тільки різної форми, але і з різних матеріалів: сталь, граніт, акрил. Кожна з мийок має свої недоліки і переваги, тому люди часто губляться в виборі. При виборі мийки для кухні необхідно виходити з особливостей інтер'єру вашої кухні, а правильний догляд за виробом сприятиме тривалій експлуатації предмета.

Сталеві мийки

Сталеві мийки виготовляються з нержавіючої сталі і дуже легкі в догляді, вони довговічні і стійкі до агресивних середовищ, тому мити їх можна будь-якими миючими засобами. Мийки з нержавіючої сталі можуть бути врізними, накладними, квадратними, круглими, овальними, з крилами, полуторними або подвійними. Незважаючи на свою гігієнічність і практичність, сталеві мийки мають один недолік: через струменя води, вони резонують, що в основному стосується дешевих моделей.

Гранітні мийки

Гранітні мийки популярні тим, що вони мають широку гамою кольорів, це дозволяє втілювати будь-які дизайнерські рішення. Вони можуть бути різного розміру, форми і вишукано виглядають в інтер'єрі. Так як виріб виготовляється з натуральної крихти граніту, то мийка виходить зносостійкою, не піддається подряпинам і стійка до різних хімічних речовин. Крім цього, вона прекрасно витримує високу температуру. До мінусів можна віднести її велику вагу, що ускладнює установку.

Акрилові мийки

Акрилові мийки сьогодні особливо популярні, оскільки виготовляються з матеріалу, який за міцністю не поступається граніту. Завдяки своэму мармуровому забарвленню, вони красиво виглядають в будь-якому інтер'єрі і набагато нижчі за вартістю, ніж гранітні мийки. Як правило, такі мийки дуже глибокі і об'ємні, тому для маленьких кухонь не завжди підходять, вони легко встановлюються, добре очищаються від жиру, відштовхують бруд і стійкі до хімічних засобів і високих температур.

Яка мийка краще?

Однозначно сказати, яка мийка краще не можна, все залежить від уподобань покупця, його фінансових можливостей і дизайнерського рішення. Незалежно від вибору мийки, необхідно провести правильну її установку, яка має кілька способів:

  • накладний - в стільниці вирізується отвір, зверху ставиться раковина, спираючись бортами на стільницю. Даний спосіб ідеально підходить для раковин складної форми;

  • врізний - даний спосіб використовується для мийок, які не мають бортів, і монтуються зі стільницею на одному рівні;

  • мийка з нижнім кріпленням, прикріплюється знизу стільниці, фіксуючись на її полотні;

  • монолітні раковини, як правило, відливаються разом зі стільницею і встановлюються разом з кухонними меблями.