Штучний мармур - що це?

08

Листопада
2017

08 Листопада 2017

Оздоблювальні та будівельні роботи часто вимагають застосування натуральних матеріалів. Виглядає така обробка красиво і багато, відрізняється надійністю і довговічністю, але вартість подібних матеріалів не завжди поміщається в наявний бюджет. Оптимальним рішенням може стати штучний мармур. Він застосовується для виготовлення стільниць, мийок, раковин, барних стійок, підвіконь і навіть сходинок. Широка різноманітність сфер застосування цього матеріалу пояснюється простотою його виготовлення, єдине завдання - знайти необхідну форму для відливу задуманого виробу.

Що таке штучний мармур?

Це сплавлена акрилова смола з мінеральним наповнювачем. Отриманий матеріал поєднує в собі такі якості як:

  • твердість - не поступається натуральному каменю;

  • легкість обробки - без зусиль можна створити будь-яку форму;

  • теплота - відмінна риса і головна перевага перед природним холодним каменем;

  • зносостійкість - будь-які види механічних пошкоджень, забруднення, волога, пил не мають згубного впливу на нього.

До складу штучного мармуру входить поліефірна смола, яка є основою для виготовлення матеріалу і забезпечує йому необхідну міцність, а також різноманітні наповнювачі і пігменти, основне завдання яких надати естетично привабливий вигляд матеріалу і максимально наблизити його до натурального забарвлення. При виготовленні подібного мармуру можна отримувати будь-які варіації забарвлення.

Штучний мармур та його особливості

  • Пожежна безпека - литтєвий мармурабсолютно не горючий, а також не є провідником струму. Саме з цієї причини найчастіше використовується для обробки радіаторів опалення, електрообладнання та печей.
  • Інертність - стільниці з такого матеріалу ідеальний варіант, оскільки не бояться побутової хімії, розчинників, лугів. Додатково, не мають впливу на нього ні бензин, ні ацетон.

  • Зносостійкість - не гниє, не розшаровується. Стійко переносить будь-які види забруднень і легко очищається з застосуванням найпростіших миючих засобів.

  • Екологічність - при нагріванні не виділяє ніяких шкідливих речовин, а разом з міцністю і вогнестійкістю дає відмінний матеріал, якому не страшні гарячі каструлі, сковорідки і будь-які інші побутові предмети, що нагріваються.

Штучний мармур з успіхом застосовують в найрізноманітніших сферах: медицині, будівництві, дизайні та ін.