Рекомендації по вибору рушникосушки: як вибрати оптимальний варіант

09

Листопада
2017

09 Листопада 2017

При виборі рушникосушки рекомендується орієнтуватися на дві основні категорії: електричні пристрої та водяні моделі, монтовані на стіні. Експлуатаційні властивості у них практично однакові. Моделі першого типу можна відключати і включати в розетку при необхідності. Пристрої, що працюють на воді, обігріваються в постійному режимі, забезпечуючи можливість просушування рушників від тепла прохідної гарячої води.

Водяна або електрична: фактори вибору

Основний фактор вибору - цемісце установки і економність. У першомувипадку, водяна рушникосушка програє в силу того, щоможе бути підключена тільки до загальної мережі опалення, тому її монтують в області проведення труб. Якщо ця зона у ванній кімнаті зайнята, і повісити на тій ділянці стіни неможливо, то вибір автоматично зупиняється на електричному варіанті.

Другий варіант оптимальний для тих, хто не може в силу якихось причин врізати рушникосушку в систему опалення.Електричні елементи завжди дорожче в покупці і процесі експлуатації. Якщо водяні моделі нагріваються від гарячої води, що проходить через систему, то для автономного варіанту потрібна електрика. При інтенсивному використанні це може помітно позначитися на комунальних рахунках. Крім цього, водні рушникосушки вважаються більш довговічними в силу відсутності електронних деталей.

Який матеріал краще вибрати для рушникосушки


Всього виділяють три види матеріалу, з якого виробляють рушникосушки:

  • кольорові метали (латунь, мідь);

  • нержавіюча сталь;

  •  чорна сталь.

Чорна сталь використовувалася раніше для створення подібних нагрівачів, але сьогодні популярні перші два варіанти. Латунь і мідь дорожче нержавіючоїсталі. Крімцього, вони краще проводять тепло. За рахунок фізичних властивостей, солі та інші мікроелементи з водопровідної води не здійснюють негативного впливу на кольорові метали.

Нержавіюча сталь також вважається стійкою, але її термін служби може обмежуватися відміткою в 10-15 років. Незважаючи на міцність, корозія, солі і так звані «блукаючі» струми зношують метал, в результаті чого він рано чи пізно покриєтьсяі ржею.

З огляду ціни, краще звернути увагу на рушникосушку з нержавіючої сталі. Якщо ви вибираєте практичність, то кращий варіант - це електричні моделі, для економії при обмеженомубюджеті зверніть увагу на водяні.